Over de motorspecialist

De motorspecialist in in 2008 opgericht door Paul en Daniëlla. U kunt bij ons terecht voor onderhoud,reparatie,revisie,schade taxatie van alle merken motoren. We zijn exclusief dealer van het Franse merk Mash, daarnaast leveren we andere merken nieuwe motoren op bestelling. Er is ook een ruime voorraad gebruikte motoren in alle prijsklasse. We hebben een kledingshop met motorhelmen, motorlaarzen, handschoenen, motorjassen en broeken en meer. Daarnaast demonteren we motoren voor onderdelen. Er zijn gebruikte onderdelen op voorraad vanaf 1970 tot 2016. U kunt bij ons ook terecht voor alle denkbare motor accessoires, motorbanden, race onderdelen, enz, enz.

We bouwen ook motoren om naar Uw smaak, zoals cafe racers, bobbers, streetfighters, supermotards, choppers.

 

Geschiedenis

Vanaf de brommertijd was de wens er al om later motormonteur te worden. Na enig zoekwerk werd besloten om in den Bosch de opleiding tot 1e motorfiets monteur te volgen. Bij Speed & custom in sluis werd een werk en stageplaats gevonden.

SCI Harley-Davidson

Bij deze Harley specialist werden naast het normale onderhoud van de Amerikaanse twins ook specials en choppers gebouwd waarbij het onmogelijke mogelijk was. De motoren die bij orange county choppers gebouwd worden maar dan in Zeeland!! Daarnaast bouwden we motorblokken op met speciale zuigers,nokkenassen,drijfstangen,carters,carburateurs,enz. Ook was er een eigen topfuel dragrace team met een op harley gebaseerd motorblok met 450pk. Tegenwoordig is in het sci pand een brasserie gevestigd.

Harry’s Motorshop

Paul werd gevraagd om bij harry’s motorshop te komen werken. Bij deze honda exclusief dealer was aan het eind van het seizoen niet genoeg werk voor drie monteurs.

C&D Motorcycles

Tijdens zijn trektocht door Australië kreeg Paul de kans om voor C&D motorcycles in Adelaide te werken.
De eigenaar en Australisch kampioen speedway leerde Paul de fijne kneepjes in het afstellen van speedway motoren op methanol. Op het plaatselijke circuit haalde Paul in de vrije tijd een 2e plaats in de dragrace competitie.

Duine motors

Bij deze Kawasaki,Yamaha en Suzuki dealer in bergen op zoom is Paul begonnen als monteur en wist zich in 7 jaar op te werken tot 1e monteur/werkplaats chef. Hier werden de jaarlijkse cursussen gevolgd van de Japanse  motormerken, en werden daarnaast ook diploma’s gehaald voor alarminstallatie-inbouw,radardetectie,banden en veringafstelling. Tijdens nationale monteurs wedstrijden wist Paul zich te kwalificeren bij de beste 7 Suzuki monteurs en de beste 10 Yamaha monteurs van Nederland. Duine motors is inmiddels al een aantal jaren geleden gesloten.